Training

Training: Cyber agent bootcamp

Inmiddels bestaan er talloze trainingen over het onderwerp rechercheren op internet. Deelnemers leren daar hoe en waar ze moeten zoeken naar informatie in bronnen die zich bevinden op webpagina’s en apparatuur die is aangesloten op het internet. Wat ze niet leren is hoe ze informatie via internet kunnen inwinnen door te communiceren met andere gebruikers via sociale media en instant messaging kanalen zonder dat ze hun eigen identiteit hoeven prijs te geven. In deze training wordt uitgelegd welke communicatieplatformen bestaan, welke groepen zich daarop begeven en welke informatie daar te vinden is. Daarnaast wordt ingegaan op de technieken en beperkingen bij het aanmaken en onderhouden van valse identiteiten en wordt aandacht besteed aan software tools die daarbij kunnen ondersteunen.

Doelgroep

Operationele medewerkers van overheidsdiensten die werkzaam zijn in de crisisbeheersing of opsporings-, veiligheids- en inlichtingendiensten.

Duur

1 dag

Locatie

HSD Campus van The Hague Security Delta, Maria van Pruisenweg 104, Den Haag.

Inhoud

  • Introductie cyber agents
  • Het creëren van een nieuwe identiteit
  • Marktplaatsen, sociale media, chatrooms en internet fora
  • Onderzoeksstrategie en samenwerking
  • Technische hulpmiddelen
  • Vastleggen van onderzoeksresultaten
  • Oefening

 

Resultaat

Na de training heeft de deelnemer inzicht in de werkzaamheden van een cyber agent en heeft geoefend met technieken en tools.

Kosten

€ 895 per deelnemer

Vorm

Presentaties en hands-on oefening met tools onder begeleiding van een trainer in een groep van maximaal 10 personen. Deze training kan ook als in-company training worden aangeboden en in overleg op maat worden gemaakt. Neem contact op voor het maken van een offerte voor uw organisatie.

Registratie via ons standaard contact formulier.